Förra veckan visade det sig att vår bil tydligen var helt kaputt. Vi köpte den för ett år sedan, och stället vi köpte den på sa att den var perfekt även om den var från 2005, och att den inte hade en enda anmärkning på besiktningen. 
 
När vi besiktigade den förra veckan var det jättemycket som var fel på den, trots att vi redan lagat ett par stora saker under året. Att laga skulle vara totalt oekonomiskt, så inte ens verkstaden som gjorde besiktningen tyckte att vi skulle anlita dem för att laga den. De sa också att det i princip är omöjligt för de problemen den hade att uppstå på bara ett år och antydde att stället som vi köpte bilen av nog hade fuskat. Här finns ingen motsvarighet till Bilprovningen, utan i princip vilken verkstad som helst kan göra en M.O.T., alltså en besiktning.
 
Hade vi vetat att det var möjligt för dem att fuska så hade vi tagit gamla bilen till ett annat ställe för att få en till besiktning, men hur skulle man kunnat gissa detta? 
 
I vilket fall som helst så åkte vi till ett bättre ställe denna gång för att köpa bil. Allt gick som smort, vi hittade en bil vi ville ha direkt och fyllde i massa uppgifter och fick beviljat en avbetalningsplan. Men jag kände på mig att så här smidigt kommer det nog inte att vara, för byråkratiska saker här är aldrig smidiga. Vi var där på fredagen och betalade deposition och skrev på papper, och skulle få hämta den på söndagen. På lördag fick min man åka tillbaka för att de var tvungna att skanna hans pass, för tydligen räckte inte körkort för utlänningar. 
 
På söndagen ringde snubben och sa att även om vi hade blivit beviljade en avbetalningsplan så hade reglerna visst ändrats 1 mars, så man måste ha bott i detta land i tre år innan man kan få en. Yey! Vi ville verkligen ha bilen men vi kunde inte betala hela på en gång. Efter en liten minikris ringde vi till våra föräldrar och fick låna pengar av dem. Räntefritt, mycket bättre egentligen! 
 
Så vi lyckades hämta bilen samma dag! Men ärligt talat, det är alltid något strul när saker ska fixas!
 
Här är den lille rackaren! 
 

Kommentera

Publiceras ej